Heikin Blogi

Työyhteisösovittelu

Kahden viime vuoden aikana olen ollut mukana useassa työyhteisösovittelussa. Kaikissa tapauksissa olemme löytäneet ratkaisun ja sen jälkeen elämä ja tekeminen ovat oleellisesti yhteisöissä parantuneet.

Sovittelussa on kyse riitojen ratkaisusta tai pahan olon purkamisesta ennen kuin riita syntyy. Vuosikymmenien kokemus johtamistyöstä ja yritysten kehittämisestä helpottavat eri näkökulmien ymmärtämistä, mikä on oleellinen osa sovittelutyötä.

Kolme esimerkkiä tilanteista, joissa sovittelua voi hyödyntää:

1. Kiusaamisen kokemukset. Tilanteeseen on voinut johtaa sopimattoman kielen käyttö tai puutteelliset vuorovaikutustaidot. Näissä tilanteissa oleellisia elementtejä ovat väärinymmärrettyjen tilanteiden läpikäynti ja erilaisten vaikuttimien tunnistaminen (erilainen huumorikäsitys, loukkaantumisen kulttuuri jne).   

2. Ongelmat työsuhteessa tai -suoriutumisessa. Keskinäinen luottamuspula, työtehon lasku, päihteet taielämänhallinta ovat johtaneet kestämättömään tilanteeseen sekä yrityksen että henkilöiden välillä. Tällöin sovittelun rooli on tunnistaa kipukohdat ja tukea ratkaisun löytymisessä. 

3. Organisaation poikkeuksellinen tilanne. Onko kyseessä yritys vai kolmannen sektorin toiminta, tai näiden yhdistelmä? Pitääkö johtamisen painottua toiminnan tehostamiseen, vai ihmisten säilymiseen työkykyisinä? Näihin kysymyksiin löytyy myös vastaus sovittelijan avulla. 

Koska kyseessä on aina luottamuksellinen toiminta ihmisten ja yhteisöjen kesken, en voi kertoa onnistumisista tai tapauksista referensseinä. 

Soita tai viesti jollain sopivalla tavalla, jos koet sovittelun tarvetta omassa yhteisössäsi.

Terveisin Heikki 0400 882442

Muutosjohtajuutta

Vanhoista, eli nykyisistä, toimintatavoista on vaikea päästä irti. Tai niistä on ”vaikeaa päästää” irti. Kun on kasvanut yritykseen kiinni, tämä on vielä vaikeampaa, eikä näe millä tavoin asiat voisivat olla toisin.

Edellä kuvasin yleisesti tunnelmaa, ja mielenmaisemaa, mikä yrityksen johdolla usein on. Kenties vielä useammin tulee mieleen tuo kuuluisa Mauno Koiviston sitaatti ”tarttis tehrä jottai!”. Jos sinä tai edustamasi yritys olette tässä tilanteessa, niin voin mahdollisesti olla avuksi.

Muutosjohtajuus on yhdessä tekemistä

Oma johtamiskäsitykseni lähtee yhdessä tekemisestä, esimerkkinä olemisesta ja pienistä askelista. Johtajuutta on monenlaista ja näemme ympärillämme monenlaisia tapoja – sekä hyviä, että huonoja. Meidän oma ihmiskäsityksemme ja arvomaailmamme määrittävät mikä on meille hyvää ja mikä taas huonoa johtamista. Tästä syntyy myös se arvopohja ja yrityskulttuuri, mitä aletaan rakentamaan tai säilyttämään.

Laita minulle viestiä heikki.nummelin@stratox.fi tai 0400 882442

Elämä on muutakin kuin ”muutosjohtajuutta”. Se on myös lapsia, laulua ja urheilua. Hyvää Joulua ja Uutta vuotta 🙂

Miten opin luovuustekniikoita?

Turun kesäyliopistossa alkaa uusi kurssi ja siihen kannattaa ilmoittautua. Ohessa linkki

https://turunkesayliopisto.fi/koulutustarjonta/mista-oivallukset-syntyvat-luovuutta-arjen-paatoksiin-ja-ongelmaratkaisuun/

Luovuustekniikat eli oivallustekniikat ovat mainio tapa tutustua luovuuden ja oivallusten maailmaan. Kun oivallat mistä on kysymys, niin huomaat ajattelussasi uuden ulottuvuuden.

Lisätietoja aiheesta löydät tältä verkkosivultani stratox.fi.

Jos haluat oman koulutuksen esimerkiksi yrityksesi tai yhteisösi avainhenkilöille, niin soita minulle 0400 882442 tai laita sähköpostia heikki.nummelin@stratox.fi.

Terveisin Heikki

Mistä oivallukset syntyvät?

”Miksi en itse tuota tullut ajatelleeksi!”

Hieno sessio 16.11. ja ihan livenä. Neljän tunnin setti koko henkilökunnalle ja pääsimme tavoitteisiin mallikkaasti:

  1. Tavoitteena oli tutustua aiheeseen, jotta saamme tietoa oivallustekniikoista asiakkaiden opastamiseen tulevaan koulutukseen.
  2. Saimme uusia välineitä omaan työhön ja myös tilaisuuden harjoitella yhteistyötä osin uudistetulla tiimillä. Osa väestä on osa-aikaisia ja osa vakituisia.
  3. Oppia jokin oivallustekniikka yhdessä tekemällä. Löysimme jopa toteuttamiskelpoisen idean ja ratkaisun, mikä on koulutuksissa aina bonus.

Koronatilanteen helpottaessa voin taas jatkaa ”Oivallustekniikoiden” parissa ja tulossa on sekä yrityksille ja yhteisöille kohdennettuja sessioita, sekä avoin koulutus Turun kesäyliopistossa ensi keväänä 2022.

Kuvat: Tuula Aamurusko, Turun kesäyliopisto

Mikä minusta tulee isona?

Hieno sessio takana, kiitos osallistujille. HUB Turku 15.1.2021 livenä

Kokoonnuimme koronarajoitusten ja kaikkien turvanormien mukaisesti HUB Turkuun, isoon ryhmätilaan (kuvan otti Juhani Koivuviita). Meitä oli yhteensä 7 aktiivista osalistujaa ja jokainen työsti omia juttujaan. Tämän lisäksi osa ryhmästä työsti oman yhteisönsä tulevaisuutta.

Keskinäinen palaute oli koskettavaa ja monet meistä kokivat tapahtuman merkitykselliseksi. Seuraavat sessiot haluan pitää mahdollisimman pian.

Mitä tekisin isona?

Työni Storm Motor Oy:n toimitusjohtajana päättyy 31.12.2020 ja jätän paikkani hyvillä mielin seuraajalleni Mikolle. Neljän vuoden aikana yrityksessä on tapahtunut kehitystä, vaikka paljon enemmästä joskus haaveilin. Olen kuitenkin tyytyväinen ja uskon uuden johtoryhmän vievän yritystä hyvään suuntaan.

Oma tulevaisuuteni työelämässä kaipaa jälleen pohdintaa ja siinä pitää ottaa luovuustekniikoita myös omaan käyttöön. Kuten ystävät ja tuttavat tietävät, tämä ei ole ensimmäinen kerta minulle kun vaihdan töitä, eikä varmaankaan viimeinen.

Entä sinä?

Ehkä sinulla on elämässäsi hetki kun kaipaat vastausta kysymyksiin: Tätäkö minä elämältäni haluan? Tätäkö minä haluan tehdä työkseni? Mitä oikeasti haluaisin? Missä olisin parhaimmillani? Mitä muuta voisin…?

Kysymyksiin voi löytyä vastauksia kunhan niitä aletaan purkaa ja pohtia.

Tähän tarpeeseen järjestän työpajan Turussa 15.1.2021 jos vain Koronatilanne sen sallii. Laitan siitä esitteen liitteeksi.

Bastun sessio 3 etänä ja luonnossa

Seuraava sessio pidetään sovitun aikataulun mukaisesti keskiviikkona 8.4.2020 ja hieman eri tavalla kuin alussa ajattelin.

Juuri nyt on menossa suunnittelukierros, mihin osallistuvat kaikki etänä sähköpostitse. Tavoitteena on tehdä hybridi, eli etäjuttuja ruudun ääressä, sekä osuus luonnossa. Kerron lisää myöhemmin kun asia etenee.

Huomenna maanantaina pidämme etäsession ja päätämme yhdessä mitä tehtäviä haluamme ratkaista ”Parc Cafe” -menetelmällä keskiviikkona.

Korona vaikuttaa

Luovuuskoulutukset ovat nyt karanteenissa toistaiseksi. Bastun sessio 3 varmaankin pidetään 8.4.2020 aikataulun mukaisesti, mutta AMK on peruuttanut kaikki lähiopetukset. Näin ollen myös ”Luovuuden kevät” tulee olemaan ”Luovuuden syksy”.

Kalevin kanssa pohdimme vielä millä tavoin luovuus ja luovuustekniikat olisivat koronatilanteessa avuksi. Tämän pohdinnan tuloksia laitan esille kunhan pääsemme asiassa kunnolla eteenpäin.

Bastun sessio 2

Kiitos osallistujille huikean hienosta sessiosta. Kiitos myös Thomakselle isännyydestä. Pääsimme nyt SIT-asiaan ja kuten huomasitte ”kuuntelemme tuotteen ääntä” ja vasta sen jälkeen ”asiakkaan ääntä”.

Huomasitte myös miksi on tärkeää oppia ymmärtämään ensiksi CPS peruskonsepti ja vasta sen jälkeen oivaltaa, miksi SIT tekee sen nurinpäin.

Huhtikuussa 8.4.2020 klo 17-20 on kolmas sessio ja toivottavasti Korona sallii meille tämän tapaamisen.