Luovuustekniikat

Vuonna 2007 perustin Wikipediaan uuden käsitteen ”luovuustekniikka” ja se on käsitteenä kasvanut ja vakiintunut. Katso lisää aiheesta 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luovuustekniikka

 

Tällä sivulla voit tutustua aiheeseen ja tulostaa muutaman liitteen oheisesta arkistosta.
Pelkästään näiden avulla et kenties onnistu, mutta kannattaa yrittää. Materiaalin lataaminen on tehty helpoksi, jotta seminaariin tai koulutukseen osallistuvilla on helppo pääsy oleelliseen materiaaliin.

Miksi?
Tämä sivu on tehty sinulle avuksi, jotta voisit löytää luovempia ratkaisuja. Yksilöinä olemme kaikki luovia ja useimmat meistä tarvitsevat jonkin menetelmän löytääkseen nokkelia ratkaisuja. Luovuustekniikat auttavat sinua jäsentämään ja näkemään asiat toisesta näkökulmasta.

Mitä?
Näille sivuille olen kerännyt otteita sellaisista luovuustekniikoista, jotka olen kokenut hyödyllisiksi. Haluan kannustaa teitä näiden menetelmien pariin.
Kartutan menetelmien valikoimaa harkitusti eikä tavoitteenani ole kerätä ja arvioida kaikkia mahdollisia tekniikoita.

Miten?
Käy läpi seuraavat tekniikat, se vie aikaa vain joitakin minuutteja. Jos jokin niistä tuntuu soveltuvan sinulle niin lue uudelleen ja yritä ymmärtää mistä tarkalleen ottaen on kyse. Teen jokaiselle menetelmälle tarkemmat ohjeet tai annan sopivan linkin. Näistä saat lisätietoja ja pääset eteenpäin.

Muita aiheeseen liittyviä linkkejä:

Mietteitä luovuudesta, ajattelusta, ihmisestä ja elämästä

Luovuuden käsite

Ajatuksia luovuudesta